15.9.2010

Omaa parisuhdehistoriaa exän kanssa.

Tässähän voisi samalla avautua omasta parisuhdehistoriasta tämän exäni kanssa.

Eli tämän exäni tapasin v. 2006 Ibizalla, kun olimme molemmat omalla kaveriporukalla siellä liikkeellä. Tutustuimme lähtöäni edeltävänä päivänä clubilla ja huvittavinta tässä oli se, että puhuimme molemmat englantia, kun emme tienneet, että olimme molemmat Suomesta. Hyvät naurut siitä saatiin, kun se pian kävi ilmi. No eihän siinä mitään sen kummempia tapahtunut. Hän oli kaveriporukkansa kanssa jäämässä sinne vielä muutamaksi päiväksi ja pyysi numeroani, että voisimme tavata uudestaan, kun hän tulee takaisin Suomeen.

No siinä sitten kului pari päivää matkan jälkeen. Eikä mitään kuulunut. Kului sitten viikko ja toinenkin eikä edelleenkään mitään. Tosin koko tuona aikana ajattelin, että hänellä on tapana muodon vuoksi pyydellä numeroita ja sitten unohtaa, joten en uhrannut sille enää mitään ajatuksia.

Sitten eräänä lauantaivastaisena yönä olin taksitolpalla jonottamassa taksia ystäväni kanssa ja siihen taakseni tuli sellainen miesporukka, joka pölötti kovalla äänellä, että kuinka monta naista ovat kaataneet ja kuinka monta numeroa ovat saaneet illanaikana. Eli heillä oli jonkinlainen veto aina menossa, kun olivat ulkona. Siinä sitten aikani kuunneltuani heidän juttujaan tajusin, että siinähän on mukana se sama tyyppi, johon olin siellä Ibizalla tutustunut ja joka ei koskaan ollut soittanut. Olin itse pienessä hiprakassa silloin, joten kun tuon asian tajusin, niin mulla keitti yli, että kyse oli ollut jostain vedosta. Käännyin sitten ympäri ja kysyin, että kukas teistä on "Alex"? Siinä sitten tämä ko. henkilö vastasi että kukahan mahtaa kysyä. Siihen tokaisin ihan tylysti, että Ibizan hoitosi , jolle et koskaan soittanut ja samassa ne muut päästivät "uuuuuuuuuuuh"-äänen ja repesivät nauruun. Mua ei tosiaankaan naurattanut silloin yhtään. Onneksi siihen tolpalle tuli takseja ja päästiin kotiin.

Seuraavana iltana mun puhelin soi ja se tuli tuntemattomasta numerosta. En viittinyt siihen vastata, kun tuntemattomasta numerosta yleensä soittavat kaikki puhelinmyyjät. Puhelin soi sitten siinä melkein taukoamatta tunnin ajan ja olin niin ärtynyt, että huusin siihen puhelimeen lopulta, että "mitään ei osteta ja näkemiin". No sitten tuli tekstari ja johon tämä "Alex" oli laittanut, että "Onko noin tapana vastata puhelimeen Ibizan komealle kollille"

Tapailimme ensin nelisen kuukautta, ennen kuin tapaileminen muuttui varsinaiseksi seurusteluksi. Seurustelimme reilu 2,5 vuotta ja muutimme yhteen. Kesällä 2009 Ibizan ensitapaamisen päivänä menimme kihloihin ja häitä oltiin suunniteltu pidettäväksi kesällä 2011 ja olimme alkaneet katsella eri vaihtoehtoja.

No kesällä 2010 aloin voida huonosti ja tuntui kipua mahassa ja osittain selässä. Kuvittelin ensin, että olen vain syönyt jotain sopimatonta ja se menee ohitse. Niin se menikin. No oireet sitten aina palasivat ja aina edellistä kivuliaampana, mutta menivät ohitse, kun otti särkylääkkeitä. Sitten heinäkuun lopussa kävimme kotikuntamme terveyskeskuksessa, jossa tämä lekuri sanoi, että on mahdollisuus, että olen raskaana ja vähätteli kaikkia muita oireita. Sanoi vaan, että voi olla myös mahdollista, että on hermo jumissa ja sen takia kipua säteilee selänpuolelle, vastaanotolla meni aikaa hikisesti  vain 10min! No menimme sitten kotiin ja mietimme ihan vitsillä sitä mahdollisuutta, että meille olisi tulossa lapsi. Olin sitä mieltä, että jos raskausoireet tälläisiä, niin näitä ei hullukaan kestä loppuun saakka. Eikä meillä todellakaan ollut suunnitelmissa mikään lapsi.

Loppu onkin sitten historiaa, kun yksityisen lääkäriseman kautta sain tietää asioiden oikean laidan ja sain sieltä lähetteen suoraan sairaalaan jatkotutkimuksiin, jossa selvisi koko totuus.  Ja kun diagnoosi varmistui, niin purin kihlauksen saman tien.

Tuosta meidän erosta on kulunut nyt vajaa kolmisen viikkoa ja hyvä niin. Ei tarvitse kantaa huolta siitä, miten toinen kestää tämän kaiken.

Olipas tällä purkautumisella hyvin terapeuttinen vaikutus, heh! :)

7 kommenttia:

  1. Toivottavasti voit jo paremmin :)

    Nyt on tähän väliin pakko kysyä, että mikä oli kihlattusi reaktio sairauteen? Ja oletteko olleet missään yhteydessä kihlauksen purkautumisen jälkeen?

    Itse koen mieheni olleen suurena tukena koko prosessin aikana. Toki mun diagnoosihan on taas aivan eri kuin sun, mutta silti. Silloin kun selvisi että en voi saada lapsia, kyssyin mieheltäni, että onko tämä valmis elämään kahdestaan jos niin käy. Annoin siis mahdollisuuden valita myös toisenlaisen elämän. Hän jäi ja on ollut tosiaan suurena tukena...

    Parempaa vointia sinne!! Joko oot käynyt rullaamassa?

    Pus.

    -Helmi

    VastaaPoista
  2. Hei!
    Sinun blogisi on koskettava ja ajatuksia herättävä. On hienoa, että haluat jakaa rankkaa elämänvaihettasi muidenkin kanssa.
    Ilmoittaudun siis virtuaaliystäväksesi ja jään seuraamaan toipumistasi.

    Paljon voimia ja jaksamista!

    VastaaPoista
  3. Helmi: No kun hänelle selvisi sairauteni laatu, niin hän ensiksi lamaantui ja sen jälkeen hänestä tuli yltiöpositiivinen ja hän hoki koko ajan, että kyllä tästä selvitään. Vaikka mitään takeita siitä ei ole. Mua ärsytti niin suunnattomasti tuo hänen asenteensa, ei sellaista jaksa kuunnella päivää kauempaa, kun itse tietää, että miten ne asiat oikeasti ovat ja toisella on ihan utopistiset kuvitelmat siitä.

    En ole ollut häneen oma-aloitteisesti missään yhteydessä, mutta hän on käynyt pari kertaa katsomassa täällä. Ja sekin on mennyt niin, että hän on siinä yksinpuhellut ja en ole hänelle mitään vastaillut, kun ei mulla ole mitään sanottavaa enää hänelle.

    Täältä sairaalasta päästyäni pitää vielä toki selvitellä yhteiset asunto- ja autoasiat, että mitä niille tehdään, mutta lykkään niitä nyt eteenpäin, ku pitää ensin saada itseni kävelykuntooon.

    Ja olen rullaillut täällä hiljakseen käytävillä, meinasin vahingossa ajaa hoitajan päälle, kun hän tuli nurkan takaa, enkä huomannut häntä :)

    VastaaPoista
  4. Tiina: Tervetuloa lukijaksi ja kiitos toivotuksistasi :)

    VastaaPoista
  5. Toivottavasti se oli se ilkeä hoitaja :)

    VastaaPoista
  6. Hei! Tuli vaan mieleen, että exäsi on shokissa varmasti itsekin.
    Kuitenkin hän on käynyt katsomassa sinua. Tuskin kävisi, jollei välittäisi.
    Voimia sinulle, ymmärrettävää, että et jaksa hänen surua kantaa tällä hetkellä.
    Olen seurannut tarinaasi ja toivotan sinulle paljon uskoa ja voimia.

    VastaaPoista
  7. Olen syöpäpotilaan omainen ja omasta kokemuksesta tiedän, että syöpään sairastuminen muuttaa muidenkin elämän kuin vain sairastuneen. Jokaisella on omat keinonsa yrittää suhtautua ja selviytyä. Oma voimattomuuden tunne voi tehdä epätoivoiseksi, ja sairastunut voi oikeasti tuntea olevansa se, joka kannattelee ja tukee muita.

    Exääsi tuntematta, jos hän yhtään välittää sinusta, hän on todennäköisesti peloissaan, haluaisi tehdä jotain ja pyrkii peittämään pelkonsa ja voimattomuutensa yltiöpositiivisuuteen. Äidilläni oli haimasyöpä ja osa hänen ystävistään ei missään vaiheessa antanut periksi ylipositiivisuudesta. Osa läheisistämme otti etäisyyttä ja pyrki elämään vähän kuin asia ei koskettaisi heitä. Minä olin se, joka meni kohti, vaihtoi paikkakuntaa ja ryhtyi omaishoitajaksi tietämättä yhtään mitä eteen tulisi ja miten kauan sitä kestäisi.

    Toivon, että sinulla on tukenasi ihmisiä muuallakin kuin verkossa. Ja toivon, että perheesi ja exäsikin löytävät tukea jostakin.

    VastaaPoista

Kirjoitathan vain asiallisia viestejä.